Kärlek del 1 – Kärleksfull gemenskap.

Kärlek del 1 – Kärleksfull gemenskap.

Kärleksfull gemenskap.

Grubblerier om Gud är svårt, dock något vi gör ofta. Hur stor Hans makt är, eller vart Han vill att jag ska gå eller göra i livet och framförallt inte om hur mycket Han älskar oss. Varför? Han skapade världen, människor och rymden, stjärnor, solen och månen, tänk vad allt är gjort av, vad vi består av, hur träd växer av sig själv, hur solen och månen rör på sig, det beskriver knappt en tiondel av hans makt.
Att varenda människa har en egen genetisk kod är ju massivt! Kärleksfull! Gud har en plan för dig, det enda du behöver göra är att öppna dig för det och vara beredd på att göra din del när Han pekar. Hans oändliga kärlek, vi behöver inte kräla i smutsen inför honom för att få förlåtelse, för Jesus drar bara upp oss från marken för Gud vill inte se oss förnedrade för Han förlåter oss. Kärleksfull!
Om vi syndar behöver vi inte straffa oss själva för Gud ser vår ånger och sträcker fram handen för att ge oss chansen att försöka igen fast med Honom den här gången.
Du har alltså svikit Gud, men istället för att bli ond på dig när du ber om förlåtelse säger han bara: Kom mitt barn, så gör vi ett nytt försök tillsammans den här gången. Kärleksfull!
Gud är så kärleksfull att vi inte behöver grubbla, vi behöver bara lämna allt till Honom. 

Glory, glory halleluja, since I laid my burden down. I feel better so much better since I laid my burdens down.

Guds kärlek var som att stiga upp ur en härlig sjö och på stranden står Jesus med en handduk för att linda in dig i den.

Han förbereder ett dukat bord i mina ovänners åsyn.

Om jag får tala ur mitt perspektiv så finner jag Guds kärlek den största, den är så stor att den flödar från honom och till och med från honom genom andra människor och mig själv. Med andra ord alla Guds lamm älskar med ren kärlek.
När jag först blev medlem i Ibelieve så kände jag direkt av det varma mottagande jag fick hur jag älskade Lucas och Nataniel direkt, inte Jason för honom kände jag sedan innan och älskade honom redan då! Vid ett annat tillfälle träffade vi några andra som i en hemgrupp. Det var första gången jag träffade dem här nya människorna, vi pratade, bad, åt mat och hade allmänt roligt och jag kände redan då hur kärleken till varandra för Gud flödade i rummet med Helige Ande. Jag sa det till dem att jag känner mig älskad av er och att jag älskade dem även om jag inte kände dem så mycket.

Guds gemenskap är den allra kärleksfullaste du kan vara med om, vi alla är bröder och systrar inför vår Fader i himlen. De band vi knyter till varandra i Jesu gemenskap är ett av de starkaste banden som existerar, alla band knutna under den gemenskapen är de starkaste som finns. Gud är vägen till ett kärleksfullt liv.

Med Honom i ditt hjärtan kan du leva ett kärleksfullt liv, till dig själv, för dina vänner och till nya människor. Med den kärleken ifrån Honom har Han öppnat en dörr i ditt hjärta som gör att du kan förlåta och älska andra. Det är sann kärlek.

Joh 15. Jesus är den sanna vinstocken.

Guds rikaste välsignelse till er och lita på honom!

 

Oliver.

Stäng meny